over intimate voices

Enkele vrienden uit de Gentse regio besloten in 1996 het kamerkoor ‘Aurora’ op te richten.  Zelf kwamen de meeste zangers uit de ‘Schola Cantorum Sancti Bavonis Gandae’ van de Gentse St.-Baafskathedraal.  Deze jonge mensen gingen als kamerkoor van start met een bezetting van 7 stemmen.  Elke zanger is muzikaal geschoold. Eind 1996 werd Lucas de Lil bereid gevonden om het koor te leiden. De groep werd bovendien uitgebreid en kreeg een nieuwe naam: ‘Voces Intimae vzw'.  Sinds enkele jaren werd deze naam gewijzigd in 'Intimate Voices'.

Intimate Voices is een kamerkoor dat jazzy close harmony brengt, maar ook muziek uit de twintigste en eenentwintigste eeuw.

Er wordt gestreefd naar artistieke authenticiteit en oprechtheid. Daarvoor moeten de zangers de muziek doorleven, de achtergronden en details van een compositie aanvoelen, achter de notenbalk de ontroering lezen en vooral geloven in wat ze zingen.

Musiceren is als een sportdiscipline waarbij enkel door inspanning hoge toppen kunnen worden bereikt. Elke zanger dient zijn of haar eigen verantwoordelijkheid op te nemen.

Intimate Voices is er bijzonder trots op, dat Raymond Schroyens huiscomponist is. Als goede vriend van dirigent Lucas de Lil schreef hij speciaal voor ons 'Winterwijding', een koorcyclus met harp.

 Bij de koorwedstrijd van de provincie Oost-Vlaanderen in 2000 werd Intimate Voices in uitmuntendheid geklasseerd en bevestigde deze categorie bij hun volgende deelnames.

koorleden:

sopranen: Inge Van De Putte – Marjan Van Cleemput – Silke De Croock – An Snoeck – Lieve Verdegem – Rojas Luisa – Eva De Vriendt

alten: Annelies De Vleminck - Ilse Beerens – Hilde De Winter – Liesbet Snoeck – Nele Van Poelvoorde

tenoren: Stijn Reynvoet – Tom De Bie – Bart De Groote – Buelens Lukas

bassen: Steven Daelman – Helmut De Croock – Michaël De Croock – Jo De Koninck

 bestuur:

dirigent en artistiek leider: Lucas de Lil

voorzitter: Boudewijn Bouckaert

ondervoorzitter: Martin Holtzer

zakelijk verantwoordelijke: Helmut De Croock

bestuursleden: An Snoeck – Liesbet Snoeck – Michaël De Croock 

secretariaat: Inge Van De Putte

 

 repetities:

vinden plaats elke zondagavond van 18u30 tot 21u30 in Drongen-Baarle. 

Zin om samen met ons te zingen? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Intimate Voices - Bijlokeweg 6 - B-9070 Destelbergen – bestuur@intimate-voices.eu – publicrelations@intimate-voices.eu