Lucas de Lil studeerde aan de Koninklijke Conservatoria van Gent en Antwerpen.  Zijn specialiteiten zijn koor- en orkestdirectie en zang.  Zijn leraars waren onder andere MichaĆ«l Scheck (directie) en Lucienne Van Deyck (zang, privaatlessen).  Hij bekwaamde zich verder in koor- en orkestdirectie via allerlei meestercursussen in binnen- en buitenland.  Hij geeft vocale training aan tal van bekende en minder bekende zangers uit zowel de popmuziek als de klassieke wereld.

 

Hij krijgt vaak compositieopdrachten voor allerlei gelegenheden.  Zelf componist zijnde, zet hij zich met volle overtuiging in voor het propageren en bekendmaken van 'nieuwe' klassieke muziek.

 

Hij was assistent-kapelmeester van het Gentse Kathedraalkoor 'Schola Cantorum Sancti Bavonis Gandae', en stichterdirigent van het voormalige 'Europees Vocaal Ensemble'.

 

Lucas de Lil is dirigent-artistiek leider van 'Intimate Voices'.

 

Bovendien is hij zanger bij het Jazzkwartet 'Sir Lucas And His Mature Gentlemen'.

 

Als gastdirigent is hij bij talrijke koren en orkesten zeker geen onbekende!

 

Hij is leraar aan het Conservatorium te Brugge.

 

Naast zijn werk als musicus, is hij een vaak gevraagd interviewer en moderator.  Meestal om met anderen over muziek te praten, de laatste tijd echter ook over andere zaken zoals (vooral) politiek en actualiteit.  Veel verenigingen nodigen hem uit om voordrachten over een muziekonderwerp te komen geven.