Over Intimate Voices

 

 

 

 

 

 

Musiceren is als een sportdiscipline waarbij enkel door inspanning hoge toppen kunnen worden bereikt.  Elke zanger dient zijn of haar eigen verantwoordelijkheid op te nemen.

 

 

 

Bij de koorwedstrijd van de provincie Oost-Vlaanderen in 2000 werd Intimate Voices in uitmuntendheid geklasseerd. Dit werd ook bij de volgende deelnames bevestigd.

 

Enkele vrienden uit de Gentse regio besloten in 1996 het kamerkoor 'Aurora' op te richten.  Zelf kwamen de meeste zangers uit de 'Schola Cantorum Sancti Bavonis Gandae' van de Gentse St.-Baafskathedraal.  Deze jonge mensen gingen als kamerkoor van start met een bezetting van 7 stemmen.  Elke zanger was muzikaal geschoold. Eind 1996 werd Lucas de Lil bereid gevonden om het koor te leiden.  De groep werd bovendien uitgebreid en kreeg een nieuwe naam: 'Voces Intimae vzw'.  Sinds enkele jaren werd deze naam gewijzigd in 'Intimate Voices'.

 

Intimate Voices is een kamerkoor dat jazzy close harmony brengt, maar ook muziek uit de twintigste en eenentwintigste eeuw.

 

Er wordt gestreefd naar artistieke authenticiteit en oprechtheid.  Daarvoor moeten de zangers de muziek doorleven, de achtergronden en details van een compositie aanvoelen, achter de notenbalk de ontroering lezen en vooral geloven in wat ze zingen.

Dirigent

 

en artistieke leiding:

 

Lucas de Lil

Sopranen:

 

Inge Van De Putte

Marjan Van Cleemput

Silke De Croock

An Snoeck

Lieve Verdegem


 

 

Alten:

 

Hilde De Winter

Liesbet Snoeck

Ines Terryn

Geertje Boone

 GeGeert

Tenoren:

 

Stijn Reynvoet

Tom De Bie

Klaas Pauly

Bart De Groote

 

 

 

Bassen:

 

Michaƫl De Croock

Steven Daelman

Helmut De Croock

 

Koorleden